tiistai 11. marraskuuta 2008

Kunnian päivä

Simpsonit, Pasila ja kaikki se muukin samasta juuresta ponnistava viihde vetoaa varmimmin teini-ikäiseen. Vielä varmemmin teini-ikäiseen poikaan. Se on se ylimielinen elämänvaihe, jossa kaikki naurattaa ivallisesti, koska vielä ei oikein ole mitään omaa hiljaiseksi vetävää annettavaa. Kypsäksi kehutaan, kun moisesta pääsee yli. Jos pääsee.

Kohdallani "jos" kulkee lähempää kuin "kun". Ja juuri siksi, en voi jälleen olla innostumatta, kun luukku kalahtaa. Uusin Kunnian koti kunnioittaa alempisäätyisempäänsä hyväntekeväisyyskäynnillä. Tuumasta toimeen. Sillä syksyn pimeys puhkeaa taivaalliseen valoon, kunhan vain vapautan sisäisen Miikkani (17) nauraakseni räkäisesti naisille, jotka eivät naura takaisin, vaan korkeintaan syvämietteisesti naurahtelevat.

Tutuilla ehdoilla mennään.

"Glorian Kodin lukijana saat ainutlaatuisia etuja. Nämä tuotteet on joko valmistettu tai hinnoiteltu vain Sinulle." (s.17)

Tuotteiden hinnoista päätelleen ette näemmä Gloriassa joko tunne tai edes etäisesti tiedä Minua.

"Yönsininen palaa tauon jälkeen kylläisenä ja syvänä." (s.33)

Loistavaa. Edelläkävijänä kirjahyllyssäni on ollut yönsinisiä muovimappeja jo monta kuukautta.

"Samppanja on parhaimmillaan 8-10 -asteisena." (s.35)

Samppanjaa. Tietenkin.
En sylje lasiin, vaikka juhlajuoma olisi päässyt väljähtymään yksitoista-asteiseksi.

"Kun prinsessaikä saapuu, ei auta kuin taipua hänen majesteettinsa tahtoon." (s.49)

Hänen majesteettinsa tahto on yhtä kuin tapettikollaasi Lauritzonin, Kuisti Collectionin, Tapettitalon ja Laura Ashlyn tuotteilla (34-92,70 e rulla) toteutettuna, hopeinen pienoiskruunu (250 e), kristallikruunu (175 e), sohva (2 768 e), muovinen barokkipeili (33 e), hopeiset kampa ja harja (109 ja 210 e), lipas (31 e), kenkä sormusten säilytykseen (9,95 e), tuoli (80 e), silkkimekko (249 e) ja tossut (50 e).
Kädet kainaloita myöten ristissä rukoilen taivaan ja maan herraa, ettei koskaan ikinä lahjoittaisi meille lapseksi prinsessaa.

"Valitsimme syksyn mielenkiintoisimmat uutuustuoksut ja annoimme niiden viedä. Katso ja lue, millaisiin hurmaaviin sisustuksiin tuoksut meidät viettelivät." (s. 55)

Siis liittyykö ihan kaikki ihan kaikkeen.
Mietin, miltä mahtaa tuoksua se hajuvesi, joka viettelisi yksiöni nykyiseen sisustukseen.

"Timanttien puuttuessa kelpaavat strassit ja kristallit." (s.63)

Strassien ja kristallien puuttuessa kelpaavat ...?

"Kaipaatko sisustusihmettä?" (s.74)

Ehdottomasti.

"Santasen kodissa heleällä valkoisella ja lämpimällä pähkinäpuulla luotiin hienokseltaan 1970-lukulainen tyyli. Kokeile samaa kotona." (s.97)

Olen joskus kokeillut uusia ruokalajeja. Joskus on jäänyt syömättä. Takkiin tuli joitakin euroja. Glorian koti tarjoaa kokeilukannustuksensa yhteydessä yritettäväksi huonekaluja, joiden kanssa takkiin tulee tuhansia euroja. Elääkö joukossamme lehden lukijakunnan verran tuon mittakaavan kokeilijoita?

"Venäläisellä antiikkisohvalla voi odottaa ruokien kypsymistä. Kukkahattu on Hope Hatista. Louis Vuittonin meikkilaukku on matkamuisto." (s.111)

Kukkahattutätien aika ei sittenkään ole ohi.
Olen ostanut menneisyydessäni punaisen hameen saksalaisen pikkukaupungin Henkka&Maukasta. En nimitä sitä matkamuistoksi.

Ei kommentteja: