maanantai 10. marraskuuta 2008

Minä sanoin minulle. Kirjoitin sen sinulle.

Olen pahasti eksynyt yksikön ensimmäiseen. Pyhä tarkoitukseni ei ollut koskaan kauppareissuja kauemmaksi poistua kolmannesta persoonasta. Tuli kavala käärme ja sanoi, että ootko todella tolla kannalla. Että omaa elämääsi et esittelisi. Kun sehän se ois niin makeeta maistaa ja suloista syödä.

Kuka meistä voisi vastustaa itseään.

Lankeemuksessani alastomuudessa, peitteistäni poispoikenneena muistelen, kuinka mielinkään niin kovin olla kuin se Kuvalehti (astua suoraan asialliseen asiaan halvemmalla paperilla), enkä yhtään Anna (kiertää, kaartaa kiiltävällä, yksilön kautta. Etsiä joka jumalan juttuun julkkis antamaan kasvoja, jos ei muulle, niin itselleen. Ja jos ei julkkista, niin syvällinen piirroskuva ja "ANNE, 42:" kertomaan, että näin menivät asiat mulla ja tältä se tuntui jätetyksi, otetuksi, hakatuksi, adoptoiduksi ja anopiksi tulla.)

Kavala käänne on kasvattanut kävijämääriä, huomaan napaani kaivellessani. Ketä kuolevaista voisi sekään kummastuttaa, kun kaikkien lukulistojen kärjessä koreilevat juuri ne, jotka kertovat, että tänään henkilökohtaisesti osasin tällaista täältä ja tällä hinnalla ostaa, ja keksin sen kaiken kukkuraksi tähän täältä ja tällä hinnalla ostamaani kokonaisuudeksi yhdistää.

Sieltä korkealta kerjäilen armokävijöitä tähän kivuliaan kuvattomaan "tänään tuli tällaista tästä itsestäni mieleen" -kyhäelmään.

2 kommenttia:

Ester kirjoitti...

no niin, se onkin nerokas tapa. tosin mulla se meni niin päin, että ensin tuli tarve keskustella esim. kynsilakoista ja sitten pitikin jo kirjoittaa joku minä sen keskustelijan taakse, ja nyt muhun jo linkataan! pohdin kauan josko pistäis omat päivän asut, kiipis niillä korkeelle ja sit rupeis pudottelee kaikkia valistavia pommeja satojen ellei tuhansien lukijoideni lukea. vaan en sit jaksanu ja nyt paljastin nerokkaan suunnitelmanikin.

Vihnainen kirjoitti...

Olen ollut aina taipuvainen ajattelemaan, että tarkoitus ei pyhitä keinoja. Ilmeisesti väärä ajatus ajassamme, jossa ensin hankitaan ne, jotka kattoo, ja sitten vasta mietitään, että mitä sitä itse katsoisi ja katsomastaan kertoisi.

Muotiblogin konventioiden rikkominen kuulostaa kyllä niin kerrassaan jännittävältä, että ehkä kuuluisuuden keinotkin voisi kestää. Kun olis vaan niin kiva katsoa, että miten siinä kävisi.