perjantai 10. lokakuuta 2008

Vaitonainen valvoja

Valvoja kirjoittaa taululle:"Tentti päättyy 10.45". Itse kirjoitan paperille: "Tutkivan oppimisen käytännöt asettavat merkittäviä haasteita... ja joopa, niinpä ja toisaalta..." Kyllä vaan, haasteet ovat merkittäviä. Niin merkittäviä, että niiden intensiivisen erittelyn huumassa herään havaitsemaan aikaa kello 9.43. Samalla kiinnitän huomiota siihen, että kanssaihmiset alkavat muodostaa jonoja luentosalin seinustoille. Numero kymmenen on vaihtunut taululla yhdeksäksi.

Te vastuulliset, jotka tulevaisuudessa tenttejä valvotte. Älkää syyttä suotta mainitko, jos napsaisette parista tunnista yhden pois. Kaikkihan joka tapauksessa seuraavat reaaliaikaisesti päivittyvältä liitutaululta tenttiajan kulloistakin mielivaltaisesti arvioitua kestoa.

Kun aika hupenee silmissä. Silloin sitä kirjoittaa kokonaisen konseptisivun elämänsä tahtiin, tärisevällä kädellä, kohtuuttomalla käsialalla ja tylsällä kynällä. Ja kerrankin kivuliaan kirjaimelliseti täsmälleen sitä, mitä mieleen juolahtaa. Siis, kuka vielä väittää, ettei kelvollista esseetä välittömästi toisen perään, ja tunnin sijasta kahteen minuuttiin, kuka tahansa kokoa. Ensimmäinen uusintamahdollisuuskin on heti jo kuukauden kuluttua. Silloin sitten, silmä kovana.

Ei kommentteja: