lauantai 13. joulukuuta 2008

Lyhyt jälleentapaaminen

Asiayhteydestään irrotettu lause ei koskaan ole reilu. Mutta kun en mitenkään voinut olla riemastumatta vanhan tutun tapaamisesta:

"Eihän tämä yhteiskunta kehity mihinkään, jos ei ole niitä jotka haluaa tietää, mitä aivoissa tapahtuu seksin aikana."

(Sekspertti Kari Heusala, Ylioppilaslehti 18/2008, alunperin Image10/2008sta)

Täytynee vakavasti harkita lainatun lehden irto-ostamista, joka muutoin jäisi jälleen väliin. Muinoisena tilaajana kun saan edelleen säännöllisin väliajoin postia, jossa "jauhetaan" mitä mielikuvituksellisimmin muunnelmin "samaa" kuin lehden verkkosivuilla: "Image esittelee kiinnostavimmat ihmiset, tapahtumat ja puheenaiheet. Oli aiheena pop tai politiikka, Image on asiantunteva ja oivaltava. Imagessa on Suomen parhaat henkilöjutut. Ville Valo, Garri Kasparov, Olli Saarela, Maria Guzenina, Jouni Hynynen, Minna Haapkylä… Kun muut mediat jauhavat samaa, Image etsii jo uusia puheenaiheita ja välittää ne lukijoilleen ensimmäisenä."
Vähän kuin vitsi. Sen hauskuudesta päättää aina se, jolle se kerrotaan. Ja päätös on: en todellakaan tiedä, mutta te tunnutte todellakin tietävän, joten mieluummin ei.

Lehti siis saattaa jäädä ostamatta, mutta eipä huolta. Tokihan internetin reunan yli tihkuvien tietovarastojen avulla voin ilman Imageakin jotakin kuvaa Karista luonnostella. Kunhan pidän mielessä, että tietoa kyllä saa ja selaimella pääsee, mutta että muista, sieltä voi löytyä ihan mitä vaan.
Ja tosiaan, sieltähän löytyy ihan mitä vaan. Wikitellessä huomaan, että tämä Kari on tietokirjailija. Viisi teosta. Toisaalla Kari keskenänsä mainitsee, että ajautui seksitietäjäksi sattumalta. Että vähän piti muka vaan kokeilla ja kehitellä kielioppia peniskirjalla, mutta - ei oo todellista - "kirjasta tuli kuitenkin aikansa legenda". Hmmm, melko suorasukaista, mutta toisaalta valheellinen vaatimattomuus on vähintäänkin yhtä vastenmielistä. "Aika" muuten on 1998, ja "kirja" Penis - asento ja lepo.

No mitäpä tämä, mieluiten seksologiksi itseään tituleeraava mies (joka ei varsinaisesti titteleistä välitä, mutta on huomannut "suomalaisten" välittävän) ajatteleekaan vaikkapa seksikkyydestä? "Seksikkyys on sitä, että ihminen on tietoinen omasta ulkoisesta ja sisäisestä eroottisuudestaan. Jos jotain konkreettista tietoa haluaa, niin esimerkiksi naisessa pidetään ympäri maailmaa seksikkäänä symmetristä vartaloa ja vyötärön ja lantion välistä suhdetta, joka on 0,67–0,80." Siinäpä sisäisesti ristiriidaton vastaus. Mittailin juuri itseni, ja huomasin, etten taidakaan olla tietoinen omasta ulkoisesta ja sisäisestä eroottisuudestani. Onneksi Kari lohduttaa kertomalla, että "Hyvällä kropalla voi olla täysin seksitön." Asiayhteydestä selviää, että "seksitön" tarkoitta nimenomaan sitä, että ei ole seksikäs. Mahdollisuuteni "hyvään kroppaan" siis sentään pelastui Karin kynsistä.

Olen oikeastaan ihan suotta ollut epäluuloinen Karin sanomisien äärellä, sillä Kari on oikeasti mies suurella T:llä. Tuntee asiansa, ja on sitä paitsi Todella hauska: "Seksi on niin geenien ja hormonien ohjaamaa toimintaa, että siinä on vannoutuneella munkillakin vaikeuksia olla selibaatissa." MOT

Kari on kaikessa tuntemuksessaankin aivan muuta kuin teoreettinen todellisuuteen linkittämätön tietotyöläinen. Käytännössä kyllä löytyy. Tosin Kari ei kysyttäessä kykene kertomaan "huvittavaa seksiin/seksuaalisuuteen liittyvää kommellusta nuoruudestastaan". Mutta silti meidän on syytä tietää, että "Niitä on vaikka kuinka paljon, sillä rapatessa roiskuu."

Ja Kari perkule, teetkö tän tahallas kaikille meille perskoulun kasiluokalle kaksimielisyydessämme ikuisesti kahlituille? "Minulla on sormet mukana niin monessa sopassa, etten pääse töistä irti edes vapaa-aikanani." Ja kun me muut vaan käytetään lusikkaa.
"--olin noin ½-vuotias, kun vanhempani pistivät minut ensimmäisen kerran kanootin aukosta sisään." Me muut tullaan ulos, ja puoli vuotta aikaisemmin.

Kas, kokosinpa Karista tarpeisiini nähden täysin tyydyttävän kuvan. Enää uupuu vain tieto siitä, millainen nainen seksin ihkaoikeaan asiantuntijaan vetoaa. "Maikkarin porukasta Heidi Suomi on sellainen, joka veisi minua kyllä kuin pässiä narussa." Kiitos, sain jopa enemmän kuin pyysin. Kuin kukaan pyysi.

Ei kommentteja: