tiistai 30. syyskuuta 2008

Geeliä kahdelle, kermaa kermalle

Hankin johtavan suihkugeelivalmistajan tuotteen tuplatussa koossa. Ensimmäinen käyttökerta tuotti hämmästyksen. Ainoastaan pakkauksen tilavuutta ei oltu kaksinkertaistettu, vaan myös normaalisti pienehkön annostelureiän halkaisija. Ja heti alkoi käydä järkeen. Tässäpä siis tuote teille monille, jotka käytätte suihkugeeliä tuplasti sen verran kuin tarvitsisitte. On se eri hyvä, että melkein kaiken tarpeellisen alkaa jo kaupasta saada. Tuplakokoisia vanupuikkoja odotellessa.

Suihkugeelistä tulee väistämättä mieleen muutakin. Nimittäin suihkukerma. Kuulu suihkukermatuotemerkki lanseerasi joitakin vuosia sitten muutamassa maassa "rohkean" mainoskampanjan, jonka mannekiineina esiintyi "kaiken kokoisia ja kaiken näköisiä" naisia. Myynti lähti poikkeavan markkinoinnin ansiosta merkittävään kasvuun. Uskaltauduttiinkin siis laajentamaan kampanjaa suunnilleen kaikkialle. Pelkäämättömästi aidonkauneudenpuolesta, ja vaikka iänkin, aina niin kauan kuin kerma myy. Ja muista, oletihana.

Eikä siinä mitään. En ajatellutkaan, että yritys voisi muuttua taka-ajatuksettomaksi puolustajaksi. Ilmeinen todiste siitä on käsitys "kaikesta koosta ja näöstä". Kyllä vaan, olin järkyttyä, kun huomasin mainoksen, jossa esiintyvällä naisella oli pisamia(!), huonovointisuutta aiheutti palovamma(!) käsivarressa(!), keskusteluavun tarpeessa olin jo täysin harmaantuneen(!) tukan(!) kohdalla, mutta pitkäaikaisempaa terapiaa tarvittiin, kun piti katsella noin kymmenellä(!) kilolla(!) ihannepainon ylittänyttä(!) naista pikkuhoususillaan(!). Hätänumeroon soitin muistaakseni viimeistään siinä vaiheessa, kun näin tumman(!) ihon(!).

Mitä odotinkaan. Ei aidonKAUNEUDENpuolesta tietenkään tarjoa kehitysvammaisille, akneihoisille, partakarvoja kehittäneille, kasvojen mittasuhteiltaan syntymästä asti nyrjähtäneille, kasvonsa polttaneille tai muuten vaan tavallisenrumille ihmisille samaistumiskohteita. Kauneusihanteen väljentäminen gasellista kaniiniksi jättää vielä, etten sanoisi, jopa valtaosan naisista nallina karun kauneuden kalliolle. Rohkeaa? Sitä olisi kai kuvien kanssa kertoa, että meidänpä kermaa sopii sammakonkin käyttää ja sen jälkeenkin edelleen sammakolta näyttää.

2 kommenttia:

Ester kirjoitti...

joo, ja burleski on kumouksellista. läskitkin saa keikuttaa paljasta peppua.

Vihnainen kirjoitti...

ja vieläpä ilman jeesustelua siitä, että katsokaa, olen aito läski ja tässä vaan peppua heilutan

Safari ei voi avata sivua ”http://aidonläskinpepunkeinutuksenpuolesta.fi/”, koska se ei löydä palvelinta ”aidonläskinpepunkeinutuksenpuolesta.fi”.